АКТИВІЗАЦІЯ БІБЛІОТЕКИ ЗАКЛАДУ ВИЩОЇ ОСВІТИ У СПРИЯННІ ВИХОВНІЙ РОБОТИ ТА СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНОЇ АДАПТАЦІЇ ПЕРШОКУРСНИКІВ - Якубовська, Марія Геогієвна; Бірюкова, Тетяна Леонідівна (Бібліотечний меркурій, 2020)
Стаття продовжує багаторічне дослідження, яке сприяло появі низки наукових робіт із визначення особливостей розвитку наукової комунікації шляхом інтеграції знань, методів, технологій на прикладі взаємодії у системі «Бібліотека-Освіта». Авторами аналізуються типові недоліки інформаційної підготовки випускників шкіл, визначаються напрями розробки нових технологій у виховній роботі, накреслюється методика сприяння соціально-психологічної адаптації першокурсників засобами комунікативного та наукового середо вища бібліотеки ЗВО.