ФОРМУВАННЯ СЕРЕДНЬОЇ СПЕЦІАЛЬНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ ОСВІТИ В УКРАЇНІ У 1920-Х – 1950-Х РР.: ВІД БІБЛІОТЕЧНИХ КУРСІВ ДО СПЕЦІАЛІЗОВАНИХ ТЕХНІКУМІВ - Соколов, В. Ю. (Бібліотечний меркурій, 2019)
Проаналізовано особливості становлення бібліотечної освіти у 1920-х – 1950- х рр.; досліджено історичні, соціально-політичні та культурно-освітні чинники створення та розвитку середніх спеціальних навчальних закладів, що готували бібліотекарів у зазначений період; вивчено специфіку формування та характер функціонування бібліотечних курсів та технікумів, переважно на прикладах навчальних закладів України; проаналізовано значення їхньої діяльності у підготовці фахівців середньої ланки кваліфікації, у розвитку бібліотечної освіти та бібліотечної справи в цілому. Ключові слова: історія освіти, бібліотечна осві