ЕЛЕКТРОННІ БІБЛІОТЕКИ: ПРОБЛЕМИ ДОСТУПУ ДО ІНФОРМАЦІЇ - Сирота, Л. Б. (Бібліотечний меркурій, 2019)
Розкрито проблеми доступу до наукової інформації в Україні. У доповіді виділено такі перешкоди як: видавничий та інституційний контроль над електронною продукцією, незнання іноземних мов, низький рівень комп’ютерної грамотності, комерціалізація наукової сфери, невисокий рівень інфраструктури, неплатоспроможність українського користувача та ін.