ОСОБИСТЕ КНИЖКОВЕ ЗІБРАННЯ ІСТОРИКА, АРХЕОЛОГА, НУМІЗМАТА, ПРОФЕСОРА ОДЕСЬКОГО УНІВЕРСИТЕТА ПЕТРА ЙОСИПОВИЧА КАРИШКОВСЬКОГО-ІКАРА У ФОНДАХ НБ ОНУ - Бикова, Тетяна Миколаївна; Купріянова, Наталя Миколаївна (Бібліотечний меркурій, 2021)
У статті здійснено предметно-тематичний аналіз складу особистого книжкового зібрання П. Й. Каришковського-Ікара, що зберігається у фондах Наукової бібліотеки. Висвітлено історію передавання зібрання Науковій бібліотеці Одеського національного університету імені І. І. Мечникова у 2019 р. Приділено увагу окремим виданням, що ілюструють зміну наукових інтересів власника. Розглядаються представлені у колекції рідкісні та цінні видання початку ХХ ст.