APA STYLE – ЗАПИТАННЯ БЕЗ ВІДПОВІДЕЙ - Левченко, Юрій Іванович (Бібліотечний меркурій, 2020)
Стаття присвячена застосуванню АПА стилю (APA style) як повноцінного стилю оформлення наукових робіт у сучасній українській науці. Проаналізовано застосування бібліографічного опису та цитування за стилем АПА, які є складовими елементами стилю, під час оформлення дисертаційних робіт і наукових публікацій. Розкрито неузгоджені моменти оформлення списку використаної літератури та цитат за стилем АПА у дисертаційних дослідженнях. Так, не існує чітких вказівок чи потрібно дотримуватися правил стилю АПА при оформленні списку використаної літератури у дисертаційному досліджені. Також, на вибір дисертанта залишається застосування цитат і тих елементів АПА стилю, що не супе речать офіційним вимогам оформлення дисертацій. Часто в оформлені вітчизняних наукових публікацій бібліографічний опис стилю АПА можна зустріти в елементі референc (references), транслітерованому на латиницю списку літератури, що став обов’язковою вимогою для статей. Однак, укладання елементу референс в наукових публікаціях здійснюється традиційним шляхом без дотримання правил стилю АПА.